30 april 2022
13:00

BK Forward

Referat: Hammarby TFF Herrfotboll - BK Forward

Forward vänder ett underläge mot Hammarby TFF, och tar en efterlängtad, och säkert otroligt viktig seger med 2 – 1, och detta efter två sena mål på Kanalplan på Söder.

Annars börjar det illa, då Emmanuel Agyeman Duah kan göra 1 – 0 redan efter 3 minuter, och en svårstoppad Duah i framförallt första halvlek. Adam Molin har Forwards två chanser i första och båda ganska vassa. Annars är Hammarby mest med boll, utan att ställa Kraus på de svåraste besluten.

Andra med mera boll och bättre spel i Forward, men ganska händelsefattigt. När sedan Josef Ibrahim får tag i bollen ute på vänsterkanten, kan han snirkla sig in i straffområdet och fälls, och klar straff, som Josef själv sätter säkert. Sedan avgör inhopparen och straffområdesspecialisten Linus Jansson matchen. I kamp med några hemmaförsvarare kan han få fram långa tån och fösa bollen över linjen från nära håll - bra förarbete av Anton Ingves.

De sista minuterna blir till att försvara sig, och William Hofvanders nick från tre meter och hårt rakt ner i banan (allt enligt instruktionsboken) tar till slut i ribban.

Stark och viktig Forwardseger, som verkligen satt gott. Ett starkt kämpande Forward, med plus till mittbackarna Kukyoi och Arrby, och många flera. Nu troligen ut på Trängens gröna gräs då Umeå FC besöker oss söndag 16.00

Peder Hessel
Riktigt bra av oss att komma ut och göra en bra andra halvlek, och dessutom vända och ta med oss en trea. Nyttigt, välförtjänt och så viktigt. Vi såg i första ett Hammarby, som flög fram och satte press över hela banan. Imponerad över att killarna kunde göra en så mycket bättre andra.

Nyttigt inhopp av Linus, som gick in och vann sina första dueller och visade kampen. Vill också ge Ryan en eloge, kanske sin bästa match i gult (även om vi spela i rött idag).

Startade: Steffen Kraus, Jesper Nilsson, Ryan Kukoyi, Jens Arrby, Jesper Åman, Anton Ingves, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Svante Svedin, Adam Molin, Josef Ibrahim In kom Linus Jansson (75)